Bibliotekets arrangement og aktiviteter:

aug
4
tor
Bonus tracks: Rocktalk
aug 4@14:00-15:00
Bonus tracks: Rocktalk @ 2. etasje, biblioteket
Det tidligere Hanoi Rocks-medlemmet Stevie Klasson gjester Notodden for første gang torsdag 4. august. Klasson, som har spilt og turnert med blant annet Diamond Dogs og Johnny Thunders, debuterte I 2016 med boken Rock’n’Roll Tales from a Crooked Highway, en samling med sanne røverhistorier fra sitt liv på veien. … en samling med sanne røverhistorier fra sitt liv. Ikke bli overrasket om det dukker opp en gitar på scenen!

Sammen med Klasson, kommer Geir Hørnes, forfatteren bak The Curious Chronicles of Villa Nellcote, en bok om Rolling Stones og det franske herskapshuset der Exile On Main St. ble spilt inn. «For Stones-fans er Nellcote like hellig som Abbey Road», forteller forfatteren.

Stones-kjenner og kulturarbeider Julia Dessingthon styrer samtalen mellom disse forfatterne.

Bonus tracks: Women in blues
aug 4@16:00-17:00
Bonus tracks: Women in blues @ 2. etasje, biblioteket
Rita Engedalen, Norges fremste kvinnelige bluesartist, og Hilde Beate Lia, forfatter av boka Crazy Cryin’ Blues – tett på bluesens kvinner, setter seg i godstolene og har en samtale om blues og hvilken betydning kvinnelige bluesartister har hatt i musikkhistorien.

Rita lanserer nytt album under årets festival og Hilde-Beate, som har hatt en rekke foredrag og program på NRK om bluesens kvinner, vil snakke med Rita om hennes musikk og inspirasjonskilder. Rita tar også med seg gitaren og vil gi oss noen smakebiter fra det nye albumet sitt.

aug
5
fre
Talking Blues: Devon Allman, Larry McCray & JD Simo
aug 5@15:00-16:00
Talking Blues: Devon Allman, Larry McCray & JD Simo @ 2. etasje, biblioteket
«Blues past and present» Devon Allman, Larry McCray and JD Simo.

Som sønn av blues og rock-legenden Gregg Allman, er Devon Allman preget av familietradisjon, samtidig som han lager ny musikk ment for nye tider. Larry McCray er opprinnelig fra Arkansas, men bor i Michigan. McCray opptrådte på NBF allerede i 1999. Hans siste album er produsert av Joe Bonamassa. Noen kjenner JD Simo gjennom det populære bandet Simo. Simo er fra Chicago, men bor i Memphis. Han er for tiden aktuell for å ha spilt gitar på musikken til den nye filmen Elvis.

Talking Blues: Shemekia Copeland & Christone «Kingfish» Ingram
aug 5@15:00-16:00
Talking Blues: Shemekia Copeland & Christone "Kingfish" Ingram @ 2. etasje, biblioteket
Både Copeland og Ingram er bærere av dype bluestradisjoner. Copeland har vokst opp med musikalsk opplæring av sin berømte far, Johnny Clyde Copeland. Kignfish har gått blueskolen ved å være født i «bluesens vugge», Clarksdale, Mississippi, og spilt gitar på juke jointer siden han var liten gutt.
aug
6
lør
Talking Blues: Mike Zito & Kat Riggins
aug 6@13:00-14:00
Talking Blues: Mike Zito & Kat Riggins @ 2. etasje, biblioteket
«Making a career in the music» – Mike Zito and Kat Riggins

Mike Zito er kjent for mange gjennom utallige Norges-besøk. Sangeren Kat Riggins ble nominert til «Female Soul Blues Artist of the Year» av Blues Foundation, men hun er fortsatt ukjent for mange i Norge. Begge har stor suksess om dagen. Her kan du høre deres historie og hvordan veien mot toppen fortoner seg.

aug
10
ons
Aktiv sommer – bli med på tegnekurs!
aug 10@12:00-15:00
Aktiv sommer - bli med på tegnekurs! @ 2. etasje, biblioteket

Hvis du skulle laget en historie, hvordan ville karakteren din sett ut? På dette kurset vil du få inspirasjon til å lage din egen karakter. Lær deg noen triks for å tegne det du tenker, vær kreativ og lag noen rare, morsomme eller inspirerende karakterer. Kan dette være starten på din egen tegneserie?

29. juni og 10. august. 12.00 – 15.00 i bibliotekets 2. etasje. Klassetrinn 5. – 7. klasse. Gratis. Ingen påmelding, men en begrensing på 12 plasser på de ulike dagene. Kursholder: Kaia Hortemo Skåttet. Arrangør: Aktiv sommer 2022

Translate »